Luni - Vineri: 10:00 - 16:00

comenzi peste 550 RON

nu ai aduagat încă nici un produs :(

nu ai aduagat încă nici un produs :(

Aplica oja semipermanenta pas cu pas la tine acasa – Creative Nails

Deși mulți ar spune că aspectul fizic nu contează, ajungem la concluzia că, de fapt, până și cele mai mici detalii ce țin de înfățișarea noastră, ne reprezintă. Chiar și unghiile.

Se spune că manichiura reprezintă cartea de vizită a oricărei doamne și/sau domnișoare. Și chiar așa este. O manichiură îngrijită poate scoate în evidență caracteristici ale personalității tale.

Obiceiul de a „picta” unghiile a apărut în Antichitate, iar oja a fost inventată de către chinezi, acum mult timp. Pe atunci, însă, ea era produsă din diverse amestecuri naturale și nu conținea la fel de mulți compuși cu acțiune nocivă ca și acum. Însă, care este varianta cea mai potrivită, adaptată secolului în care ne aflăm?

Ca și femei, ne dorim să avem o manichiură îngrijită și care să arate bine. Unele femei optează pentru oja normală, altele pentru oja semipermanentă, iar altele, preferă unghiile cu gel. Tot astfel, unele aleg să meargă la un salon, pe când, altele, preferă să se ocupe singure de unghiile lor, acasă.

Mai jos, aș vrea să dezbatem subiectul aplicării ojei semipermanente pas cu pas, proces ce îl poți realiza chiar de la tine de acasă.

De ce avantaje te bucuri dacă folosești ojă semipermanentă?

 • Durabilitate și rezistență: comparativ cu oja obișnuită, care după câteva zile necesită diverse retușuri, o manichiură realizată cu ojă semipermanentă durează în medie 3-4 săptămâni, nefiind necesar să intervii pentru a o reface
 • Varietate de culori: ea se găsește sub diverse culori și nuanțe
 • Timp rapid de uscare: datorită lămpii UV Led, timpul pe care l-ai putea petrece așteptând ca lacul să se usuce , este redus considerabil, întrucât doar după 60-90 secunde, acesta este uscat și fixat în totalitate.

De ce ai nevoie pentru manichiura semipermanentă?

 • Lampă UV Led

Lampa UV Led pentru unghii este, poate, cel mai important element pe care trebuie să îl ai atunci când îți dorești să obții o manichiură semipermanentă, întrucât acest tip de manichiură nu se poate realiza fără o astfel de lampă. Rolul ei este de a usca și a fixa lacul pe unghie, proces denumit polimerizare, ce nu ar putea fi posibil în lipsa unei astfel de lămpi.

Cu o putere de 48W, lampa Led de la SunOne poate fi o opțiune excelentă pentru tine.

 • Pilă de  unghii

Cu ajutorul ei reușim, atât să obținem forma dorită a unghiei, cât și să îndepărtăm stratul de ojă aplicat anterior. Exact, este vorba despre pila de unghii.  Alegerea atentă a acesteia este, de asemenea, un pas important, ea fiind un instrument esențial în realizarea unei manichiuri. O variantă de calitate pe care ți-o recomand este pila 100/108 de la Musa.

 • Base Coat

Așa cum îi spune și numele, base coat-ul este un gel de bază special creat,  transparent, incolor, și reprezintă stratul de bază, ce se aplică înainte de stratul de ojă, după pregătirea unghiei și trebuie uscat cu ajutorul lămpii UV Led.

Principala caracteristică este reprezentată de către efectul de „lipici” pe care acesta îl are, mai exact de a crea aderență între unghia naturală și stratul de ojă ce urmează a fi aplicat, ceea ce îți oferă posibilitatea de a te bucura de manichiură o perioadă mult mai lungă de timp. Dacă oja ar fi aplicată direct pe unghia naturală, ar exista riscul ca aceasta să se desprindă destul de repede. Însă, folosind un base coat, acest risc dispare.

O altă caracteristică a base coat-ului este cea de protecție. Acesta protejează unghia de acțiunea nocivă a lacului. Pigmenții pe care acesta îi conține pot risca să păteze unghia naturală și să genereze o culoare inestetică, motiv pentru care, aplicarea acestuia este esențială în realizarea manichiurii.

Pe lângă toate acesta, base coat-ul poate fi folosit chiar și individual, ca și tratament, cu scopul de a ajuta unghia să devină mai rezistentă și să se regenereze, el având chiar și rolul acesta.

 • Ojă semipermanentă

Aceasta se găsește sub diverse culori și nuanțe, în funcție de preferințe. Ea trebuie aplicată în unul sau două straturi, care, sub acțiunea lămpii UV Led, necesită extrem de puțin timp pentru uscare, comparativ cu oja obișnuită, iar la final, strălucirea unghiei este mult mai pronunțată.

 • Top Coat

Acesta este stratul superior, ce se aplică după oja semipermanentă, cu scopul de a o proteja și a-i oferi un aspect cât mai lucios, însă și de a finisa lacul aplicat. Datorită lui, culoarea unghiilor rămâne intactă indiferent dacă intră în contact cu apa sau cu diverse obiecte ce, în mod obișnuit, ar risca să o deterioreze.

 • Ulei de cuticule

Este un amestec de uleiuri esențiale și ingrediente hidratante, ce se aplică la finalul realizării manichiurii. Acesta are rolul de a hrăni, întări și regenera atât pielea din jurul unghiei, cât și unghia în sine.

Care sunt pașii în aplicarea ojei semipermanente acasă?

 1. Îndepărtează lacul aplicat anterior

În cazul în care nu construiești o manichiură semipermanentă de la zero, ci trebuie să o refaci pe cea pe care deja o ai, primul pas este să îndepărtezi lacul ce a fost aplicat înainte. Întrucât oja semipermanentă nu este similară cu cea tradițională, ai nevoie de o acetonă specială pentru îndepărtarea acesteia. Una cum este acetona de 1000 ml de la LNB, de exemplu.

 • Începe cu pregătirea atentă a unghiei

După ce ai îndepărtat lacul aplicat anterior, unul dintre pașii importanți în realizarea manichiurii, este modul în care pregătești unghia pentru soluțiile pe care le vei aplica ulterior.

Mai exact, alegerea formei unghiei și curățarea cuticulelor.

Așadar, folosind o pilă, începe să construiești forma unghiilor, până ajungi la cea dorită, iar mai târziu, după ce ai împins cuticulele (cu ajutorul unui pusher metalic, de exemplu), folosind o forfecuță, îndepărtează-le prin tăiere.

 • Aplică soluțiile de pregătire

După ce ai realizat forma unghiei și ai tăiat cuticulele, înainte de a aplica soluția de bază, folosește un cleaner. El are rolul de a pregăti unghia pentru aplicarea ojei semipermanente. Pe lângă faptul că o curăță în detaliu, o și pregătește pentru ca lacul să adere mai bine.

 • Aplică un base coat

Acum că unghia este pregătită, urmează să aplici un base coat, adică soluția de bază, cum i se mai spune. El se aplică într-un strat subțire, pe toată suprafața unghiei, după care se polimerizează în lampa UV Led, aproximativ 1-2 minute. Un bun base coat pe care îl poți folosi este French base Almond Nartist 15ml.

 • Aplică oja semipermanentă de la brandul preferat

Acum este momentul în care trebuie să aplici oja semipermenentă, în două straturi subțiri, urmând să o polimerizezi, de asemenea, cu ajutorul lămpii, timp de 1-2 minute.

Aceasta se găsește sub diferite culori și nuanțe. Folosește-o pe cea care te caracterizează și îți dă o stare bună.

Ca să îți ușurez decizia de a alege, îți sugerezoja semipermanenta – No 23 12ml Classic Collection HER.

Ca să ai mai multe opțiuni, în cazul în care ți-e greu să te hotărăști, o ultimă recomandare ar fi oja din colectia Ce vor femeile – Fa-ti de cap! de la Cupio.

 • Sigilează manichiura prin aplicarea unui top coat

Ultima soluție pe care trebuie să o aplici, este top coat-ul. El trebuie aplicat într-un strat subțire și polimerizat în lampa UV Led timp de 1-2 minute, aproximativ. Poți folosi unul ca Nartist Top Ultra de 15ml sau ca Gloss Top Gel 12ml MUSA.

 • Folosește ulei de cuticule

După ce ai terminat cu fiecare strat ce trebuie aplicat iar lacul este uscat și fixat, poți considera că manichiura este finalizată. Aplică un ulei de cuticule pentru a asigura regenerarea unghiei și a pielii din jurul acesteia. Poți folosi uleiul de cuticule Mia NC Nails sau pe cel de la LNB.

Cum se curăță oja semipermanentă acasă?

Așa cum am specificat și în rândurile de mai sus, pentru a îndepărta oja semipermanentă, este necesară o acetonă specială. Este esential ca unghiile să stea sub acțiunea acetonei aproximativ 15 minute.

Ca și prim pas, pilește suprafața unghiei, pentru a permite acetonei să acționeze mai eficient iar stratul să se poată desprinde mai ușor. Mai apoi, taie niște dischete demachiante conform dimensiunii unghiei, aplică acetonă pe ele și atașează-le pe unghii, fixându-le cu folie de aluminiu sau cu ajutorul unor clipsuri. Lasă acetona să acționeze aproximativ 15 minute, apoi îndepărtează, pe rând, folia de aluminiu, dischetele și ulterior, oja semipermanentă.

Aceasta ar trebui să se desprindă cu ușurință, fără să fie necesar să insiști. Poți folosi de un bețișor din bambus pentru a o înlătura.

O altă metodă de a o înlătura, este folosind o freză (un fel de “pilă” electrică, ce, prin rotații, acționând asupra unghiei, îndepărtează stratul de ojă), însă, nu este la fel de ușor de utilizat, iar pentru început, recomandat ar fi folosirea acetonei.

Greșeli pe care ar trebui să le eviți când aplici oja semipermanentă acasă

 • Aplicarea lacului în straturi mult prea groase – aplică straturi subțiri de ojă. Atunci când aplici un stat mai gros de lac, există riscul ca acesta să se desprindă într-un timp mult mai scurt deoarece nu se usuca sufficient.
 • Timp de așteptare mult prea mare după aplicarea lacului – introdu mâna în lampă imediat după aplicarea lacului. Dacă aștepți prea mult timp, există riscul ca lacul aplicat inițial uniform, să înceapă să curgă și forma dorită să se strice.
 • Neglijarea pregătirii atente a unghiei pentru aplicarea soluțiilor ulterioare – din dorința de a termina cât mai repede manichiura, poți risca să neglijezi curățarea atentă a unghiei. Acesta este un pas important pentru ca ea să reziste, așa că străduiește-te să îi acorzi suficientă atenție.

Mai multe postări